Üniversite Öğrencisine Kredi Kartı Veren Bankalar - Weböğrenci -->

Üniversite Öğrencisine Kredi Kartı Veren Bankalar


Merhaba arkadaşlar,bugün bir araştırma yazısı ile karşınızdayım. Üniversite öğrencilerine kredi kartı veren bankaları ve kredi kartlarının özelliklerini sizlere sunacağım. Bir çok banka ile çalıştığım için bankaların müşteri açısından durumunu anlatmak ve ihtiyacınıza uygun olanı size önermek benim için kolay olacak. 
Üniversite Öğrencisine Kredi Kartı Veren Bankalar

ÜniversiTEB  – TEB    * * * * *

TEB ÜniversiTEB isimli kredi kartını vermektedir.Öğrencilere zorluk çıkartmadan en kolay kredi kartı veren banka diyebilirim. Kart limitinizi başvuru esnasında 500-100 TL arasında seçebiliyorsunuz.Kart yıllık aidatı 9 TL,diğer bankalara nazaran  ve sunduğu limite kıyasla oldukça iyi. İnternet bankacılığı çok seçenekli olması ile istediğiniz işlemi kolaylıkla yapabileceğiniz bir şekilde donatılmış.ATM sayısı ister istemez şube sayısı gibi yeterli değil;ama kredi kartı borcunuzu  karta EFT ile ödeyecekseniz ATM ve şube ile işiniz olmaz.Telefon bankacılığında müşteri hizmetlerine kolaylıkla bağlanabiliyorsunuz,karmaşık menüler arasında dolaşmıyorsunuz.
Bonus‘un tüm özelliklerini taşımaktadır.Tüm Bonus üye ve iş yeri kampanyalarından faydalanabilirsiniz. 10 banka ile çalıştım ve çalıştığım bankalardan en fazla kampanyası olan banka,kampanyanın birisi bitiyor bir diğeri başlıyor,TEB çalışıyor ( bkz: Kampanyalar ).
Mobil Bankacılık uygulaması orta haldedir.
Son zamanlarda aktif olarak kullandığım,bana karşı bir üç kağıdını görmediğim kredi kartı olup,öncelikli tavsiyemdir ÜniversiTEB.


İşte Üniversiteli İş Bankası  * * * * 

İş Bankası İşte Üniversiteli isimli kredi kartını öğrencilere sunmaktadır. Sorun çıkarmadan kredi kartı veren bankalardandır. Kart limiti sorulmaksızın,standart olup 500 TL’dir. Türkiye’de en çok ATM ve Şubesi bulunan ikinci bankadır,ATM yönünden sıkıntı çekmezsiniz kırsal kesimlere gitmediğiniz sürece.Sunduğu kampanyaların geneli öğrenciye hitap etmese de ,zaman zaman oldukça ilginç kampanyalar sunabilmektedir,örneğin geçen sene 1 aylık müzekart kampanyası ile müzeleri ücretsiz gezmiştim. İnternet bankacılığı gerek kullanım kolaylığı,gerek tasarımı ve gerekse kesintisiz işlem yapabilme kabiliyeti ile Türkiye’deki en iyi internet bankacılığı servisinden birisidir.Mobil bankacılığı da yine Türkiye’nin en iyi mobil bankacılık uygulamalarından birisidir.Telefon bankacılığı çok yoğun olmayıp,müşteri temsilcileri oldukça ilgilidirler.Yıllık kart kullanım ücreti 20 TL’dir. Şubenizden biyokimlik tanıtarak,kart taşıma derdinize son verebilirsiniz,bir çok ATM’sinde  biyokimlik girişi bulunmaktadır.
Maximun‘un tüm özelliklerini taşımakta olup,tüm maximun üye iş yerlerinde ki kampanyalardan faydalanabilirsiniz.
1 seneyi aşkın bir süre kullandım.Kartı çıkardığım dönemlerde kredi kartı kullanım ücreti yoktu;ama sonradan kredi kartı kullanım ücretinin gelmesi ile ayrılmamız fazla zaman almadı.Kart kullanım ücretinin çıkmasından sonra iptal ettirdim;ama kart kullanım ücretini göze alanlar için kullanmanızı önerebileceğim bir kredi kartı ve çalışmanızı önerebileceğim bir banka.


Ziraat Genç Kart : Ziraat Bankası  * * *

Ziraat bankası Ziraat Genç Kart isimli kredi kartını öğrencilere sunmaktadır.Temel evraklar ile gidip başvurunuzu yaptığınızda bir sorunla karşılaşmadan alabileceğiniz kredi kartıdır. Limiti yine diğer kartların genelinde olduğu gibi standart olup 500 TL’dir. Telefon bankacılığı,mâlesef kamu bankası olmasından ötürü çoğu zaman yoğun olmaktadır,müşteri temsilcine bağlanırken uzun dakikalar beklemeniz gerekebilir.İnternet bankacılığı son zamanlarda geçirmiş olduğu değişim ile kullanım kolaylığı açısından diğerlerini yakalamıştır;ama gece 12:00’dan sona saat 02-3:00’e kadar işlem yapılamaması bir hüsran olabilmektedir.Mobil bankacılık uygulaması ise  üzülerek yazıyorum  kullanılamayacak durumda olan bir uygulamadır şu anki hâli ile umarım bu konu üzerinde çalışırlar.Önde gelen ve geçmişten uzun yıllara kök salmış bankalardan olduğu için Şube ve ATM sayısı oldukça çoktur,genelde ilçelerde dahi Şubesi ve ATM’si bulunmaktadır.Kredi kartı aidatı yıllık 15 TL’dir.
Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalan öğrenciler için yurt ücreti ödeyebilen tek kredi kartıdır.
Maximun‘un tüm özelliklerini taşımakta olup,tüm maximun üye iş yerlerinde ki kampanyalardan faydalanabilirsiniz.
Bir takım sebeplerden dolayı henüz iptal edemediğim;ama ilk imkanda iptal ettirmeyi düşündüğüm kredi kartıdır,sebebi ise resmi sitesinde Genç Ziraat kredi kartı kullanım ücreti yok demesine karşın gizlice 15 TL kart aidatı yürütmesidir.



HSBC Campus : HSBC   * * *

Dünyanın yerel bankası sloganı ile adını duyduğunuz ve gerçekten de araştığımızda dünyanın yerel bankası olduğunu fark ettiğimiz HSBC bankası üniversitelilere Campus Card’ı sunmaktadır.Kartı limiti standart 500 TL’dir. İnternet bankacılığı oldukça iyi ve işlevseldir.Telefon bankacılığı ise ne yazık ki çok yoğun olması ile kamu bankalarını artmamaktadır.Mobil bankacılık uygulaması ise pek tatmin edici değildir. Hemen hemen her ilde şubesi bulunmakta olup ATM sayısı da yeterli sayıdadır.Kart kullanım ücreti ilk yıl kampanya dahilinde ücretsiz olup sonraki yıllar  25 TL’dir. En sevdiğim yönü mail atıp sorunu detaylıca yazdığınızda mail ise sorununuza cevaben detaylı bir dönüş yapmalarıdır.Her mail atışımda kendimi fax çekmiş gibi hissedirdim.
İnternet bankacılığı kullanıcılarına özel McAfee Antivirüs Plus lisansını ücretsiz olarak sunmaktadır.
Advantageın tüm özelliklerini taşımakta olup,tüm Advantage üye iş yerlerinde ki kampanyalardan faydalanabilirsiniz.
HSBC Concept ve Campus’u kullanıyordum;lakin internet bankacılığı üzerinden limitimi kazayla düşürdüğümü bildirip limitimin tekrar artırılmasını istememe karşın dinlenmeyişim ve borclarını düzenli ödeyen birisi olmama karşın üç defa üst üste limit artırım taleplerimi red etmeleri ile HSBC ile yollarımız ayrıldı. Limit konusunda sıkıntılar,prosedürü okuyup duruyorlar bana 500 TL limit yetmez diyenlerin HSBC’yi seçmeden önce bunu düşünmelerini tavsiye ediyorum.


  • HSBC Concept HSBC  * * *

Bu kartın HSBC Campus’ten farkları şunlardır.Kampanyalara katılabilmek için kampanya katılım için göndermeniz gereken SMS’in ücretini ve kampanyalara katılım ücretini ödersiniz. Campus’de ücretsiz olan bazı işlemler bunda ücretli olabilir,fatura ödeme talimatları gibi.Genel özellikleri ile incelendiğinde ücretsiz kredi kartı adı altında sunulan;ama bir takım ayrıcalıklardan/kampanyalardan faydalanabilmeniz için bir miktar ücret ödemenizi gerektirerek bankanın yine sizden kredi kartı kullanım ücretini çıkarmayı amaçladığı bir karttır. Diğer özellikleri aynı bankaya ait bir kart olduğu için aynıdır.



Exi 26:  AkBank  

Akbank 26 yaşından küçük üniversite öğrencilerine Exi 26 isimli kredi kartını sunmaktadır. Limit bankanın değerlendirmesi sonucu standart 500 TL olmaktadır.Kredi kartı başvurusu şubeden yapılmakta olup kart başvurusu esnasında zorunlu olarak vadesiz hesapta açılmaktadır.Kullanım ücreti ilk yıl kampanya dahilinde ücret alınmayıp,ikinci yıldan itibaren 20-25 TL’dir.
Axessin tüm özelliklerini taşımakta olup,tüm Axess üye iş yerlerinde ki kampanyalardan faydalanabilirsiniz.
Kredi kartı başvurumun red edilmesinden dolayı Aktif bir akbank kullanıcısı olmadığım için daha fazla kullanıcı deneyimi detayına değinemiyorum.



Like Card VakıfBank   *

VakıfBank  üniversite öğrencilerine Like Card’u sunmaktadır.Limiti standart olup 500 TL’dir.İnternet bankacılığı bir takım teknik sorunları sebebi ile güzel görünüme sahip olsa da kullanışlı değildir.Şube ve ATM sayısı yeterli sayıdadır;lakin VakıfBank demek genelde sıkıntı demektir.Nedenine gelirsek,Telefon bankacılığı hiç bir serviste görmediğim kadar bekletmektedir ( 15-20 dk bekletilirsiniz ). Müşteri temsilcileri ne yazık ki müşteriler ile yeteri kadar ilgilenmezler,adeta siz yokmuş gibi davranırlar.Sorununuz olur bir yerlere bildireyim dersiniz oradan oraya yönlendirilirsiniz,en sonunda sıkıntının sistemsel olduğu anlaşılır.ATM’si kartınızı sebepsiz yutabilir (tam da sınav döneminde yutmuştu aynı zamanda öğrenci belgesi olan kartımı ).Şubeleri emekli maaş gününü andırırcasına yığılıdır ve ATM’leri ne yazık ki oldukça eskidir.
İşin özü  üniversitemizin öğrenci belgelerini VakıfBank Kredi Kartı olarak sunması sonucunda mecburi olarak Vakıfbak ile çalışmış birisi ve kart kapatma zorluğuna kadar bir çok sorun yaşamış birisi olarak tavsiye edebileceğim en son bankadır. Ne yazık ki ne sistemleri sistemdir,ne de müşterilerine sundukları değer ve  ilgi yeterli seviyededir.Telefon bankacılığında 15-20 dakika çalışmamanız için tek yeterli nedendir.
Limit artırma taleplerine de sistematik olarak olumlu yanıt vermemektedirler.
World‘ün  tüm özelliklerini taşımakta olup,tüm World üye iş yerlerinde ki kampanyalardan faydalanabilirsiniz.


BonusGenç Garanti

Garanti bankası üniversite öğrencilerine BonusGenç kredi kartını sunmaktadır. Online olarak başvuru yapılabilmektedir.Kart limiti standart olup 500 TL’dir. Sunduğu bir çok bonus kampanyası ile hayli dikkat çekmektedir.İnternet bankacılığı ve ATM bankacılığı kullananlar tarafından oldukça iyi olduğu söylenilmektedir.Şube ve ATM sayısı yeterli sayıdadır.Olumsuz yanı ise her en ne yapacağı belli olmayan bankalardandır,şu sıralar kart ücreti olmadığına dair fıldır fıldır reklamları dönüyor;ama her an kart ücreti getirilebilir.
Resmi detaylar için buraya tıklayınız.
Bonus‘un tüm özelliklerini taşımakta olup,tüm Bonus üye iş yerlerinde ki kampanyalardan faydalanabilirsiniz.
Kredi kartı başvurusu yaptım onaylandı;ama çalışmak nasip olmadı bu banka ile bu yüzden ı kendi adıma kullanıcı yorumu yapamıyorum.


Cardfinans GO FinasBank

FinasBank’ın üniversite öğrencilerine Cardfinans GO isimli kartı sunmaktadır.İnternet üzerinden veya telefon üzerinden kart başvurusu imkanı olmayıp şubeden başvuru yapma zorunluluğu ayrıca vadesiz hesap açtırma zorunluluğu mevcuttur.Kredi kartı limiti 750 TL’dir.Kart kullanım ücreti ise yıllık 20 TL’dir. Limitinin yüksek oluğu ve  bir takım cazip kampanyaları ile kullanılabilecek kredi kartıdır ( Her ekstrede minimum ödeme tutarı ödendikten sonra 150 TL’ye kadar harcama ve nakit avanslarda %0 faiz fırsatı ).
CardFinans‘un tüm özelliklerini taşımakta olup,tüm CardFinans üye iş yerlerinde ki kampanyalardan faydalanabilirsiniz.
Kullanmadığım için bunda da detaylı kullanıcı yorumuna giremiyorum,yalnız En Card  kullanıcısı olarak  FinansBank’ın ATM’lerini sık sık kullanmaktayım,ATM’lerinin dokumatiği oldukça güzel :).

Play Card Yapı Kredi Bankası

Yapı Kredi bankasının üniversite öğrencilerine sunduğu kart Play Card’dır. En göze çarpan yanı en çok kampanya sunan ve özellikle TL World Puan kampanyalarının hiç eksik olmamasıdır.Bir çok üye iş yeri bulunmakta olup bir çok kampanyası bulunmaktadır.Kampanyalarından dolayı cebinizin bir köşesinde durmasının gerektiğini düşündüğüm card.
Kullanmadığım için bunda da banka ve kart hakkında detaylı kullanıcı yorumuna giremiyorum;ama kampanyalarının çok olmasından ve aldatıcı olmayan,doyurucu cinsten kampanyalar sunmasından dolayı tavsiye ettiğim kartlar arasındadır. Detaylar için resmi sayfasına bakabilirsiniz ( bkz: http://www.playcard.com.tr/ ).
Worldün  tüm özelliklerini taşımakta olup,tüm World üye iş yerlerinde ki kampanyalardan faydalanabilirsiniz.
  • Kullanmış olduğum kredi kartlarında , kart ve banka hakkında yeterince deneyime ve bilgiye sahip olduğum için öneri önceliğimi nitelemek açısından başlıkların hemen yanına yıldızla puan verdim ( Yeşil yıldızlar ).
  • Sunduğum bilgiler yeterli derece de olmayabilir sizin için bu durumda gözünüze kestirdiğiniz kredi kartının özelliklerini resmi siteden incelemenizi öneririm.Bir çok kampanyayı takip edip kaçırmamak  için internet bankacılığı kullanmanızı,ayrıca Ekstre basım/gönderim ücreti ödemeniz için ekstrelerinizi e-ekstre olarak mail adresinize almanızı öneririm.
  • Çok sayıda kredi kartı kullanmış ve çok sayıda banka ile çalışmış birisi olarak bu yazıyı bir tanıtım ile ön bilgi sunak adına kaleme aldım.Eğer sizinde öğrenciler için tavsiye ettiğiniz veya etmediğiniz kredi kartları v.s. varsa nedenleri ile konu altına yorum yazarak belirtebilirsiniz.
Bir