Basit adımlarla Blogger’la ücretsiz bir blog nasıl başlatılır
Çoğunuzun blogunuza başlamak için her zaman bir düşünceniz olduğunu biliyorum. Çoğu zaman bile, fikirlerimi ve uzmanlığımı net üzerinden paylaşmak için bloglarımı başlatmaya çalıştım, ancak çoğu zaman planım ancak birçok kodlama becerisi gerektirdiği için planlarını sürdürüyor. Ancak bugün bir bloga başlamak, Blogger, WordPress, Tumblr ve daha fazlası gibi farklı blog platformlarının yardımıyla çok basittir. Blogunuzu kolay adımlarla ayarlamak için bu kılavuzu sizin için hazırladım.
Blogger’da ekran görüntülerini içeren bir blog oluşturmak için adım adım kullanabileceğiniz basit bir kılavuz:
1.Tarayıcınıza gidin ve URL’yi https://www.blogger.com/
Tarayıcınızda aşağıdaki ekranı görebilirsiniz.
2.Blog oluşturmak için Blogger’da oturum açmanız gerekir. Mevcut Google hesabınızla “SIGN IN” yapabilir veya yeni hesap oluşturabilirsiniz. Yeni hesap oluşturmak istiyorsanız, “BLOGUNUZU OLUŞTURUN” düğmesine tıklayın. Aşağıdaki gibi bir pencere açacaktır:
3. E-posta adresinizi veya telefonunuzu kullanıcı adı olarak girin ve “İLERİ” düğmesine tıklayın.
4. Şifrenizi giriniz ve “SONRAKİ” butonuna basınız.
5. Giriş bilgilerinizle Blogger yönetici sayfasına yönlendirileceksiniz. Artık ilk blogunuzu oluşturmaya hazırsınız.
6. Yeni bir blog oluşturmak için aşağıdaki ayarları yapmanız gerekir:
Başlık: Blogunuz için başlık verin. Bu blog sayfanızda bir başlık olarak görünecektir.
Adres: Bloguma “webogrenci.blogspot.com” için verdiğim gibi basit ve anlamlı bir adres verin. Bu, kullanıcının blogunuza erişeceği adres / URL'dir. (Eğer verilen adres mevcutsa, aşağıdaki ekrandan olduğu gibi diğer adresle denemek için bir onay işareti işaretli bir mesajı, aksi halde kırmızı bir işaret göreceksiniz).
Tema: Blogunuz için herhangi bir temayı seçin. Varsayılan temayı, yani “Basit” i seçtim.
7. Başlamak için “Blog oluştur” düğmesine tıklayın. Oluştururken, blogunuz için bir alan adı bulmanızı ister. Şu an itibariyle kayıtlı bir etki alanınız olmadığını göz önünde bulundurarak, aşağıdaki ekrandan “Teşekkür yok” düğmesine tıklayın:
8. Şimdi, en az ayarları olan blogunuz kullanıma hazır. Blogunuzun görünümünü ve hissini görüntülemek için blogunuzun başlığının altındaki Blogu görüntüle seçeneğini tıklayın.
9. Şu andan itibaren, herhangi bir yayına sahip değilsiniz, bu yüzden aşağıdaki bölümde ana ekranda Mesaj yok mesajı ile göreceksiniz. Sağ kenar çubuğunda, daha sonra özelleştirebileceğiniz profil ayrıntılarınızı göreceksiniz.
10. Şimdi bir yazı oluşturma zamanı. Blogger sayfasına geri dön. “Yeni Gönderi” düğmesine tıklayın.
11. Kelime belgesi gibi bir pencere açacaktır.
Mesajınızın adını verilen metin kutusuna verin. Varsayılan olarak, Oluşturma sekmesi, içeriğinizi doğrudan aşağıdaki ekrandaki gibi metin alanına doğrudan yazabileceğiniz yerlerde etkin olacaktır.
12. İçeriğinizi yazmayı tamamladığınızda. Blogu kaydetmek için “Kaydet” butonuna tıklayın. Yayınlamadan önce, blog’un önizlemesini görüntülemek iyi bir uygulamadır; bu nedenle Önizleme düğmesini tıklayın. (Aşağıda, blogumun referans için önizlemesi verilmiştir).
13. Etiket ekleme, konum vb. Gibi bazı gönderim ayarları yapabilirsiniz. Gönderiniz için etiketin adını girin ve aşağıdaki gibi "Bitti" düğmesini tıklayın. Bu etiketler, birileri tıkladığında postanızı aramak ve yönlendirmek için kullanılacaktır.
14. Blogu yayınlamanın zamanı geldi. “Yayınla” düğmesine tıklayın. Yayınladıktan sonra, gönderi ayrıntılarını görebileceğiniz ve buna göre güncellemeleri yapabileceğiniz yönetici sayfasına yönlendirilir. Aşağıdaki ekranı görebilirsiniz, size net bir resim vermek için bazı gönderi bilgilerinden bahsettim.
15.Umarım bu makale gelecekte yapmayı düşünmek yerine blogunuza hemen başlamak için biraz güven verir.
Önceki blogumda, blogu Google Arama Konsolu'na nasıl bağlayacağınıza ve site doğrulamanızı Google Web Yöneticisi Aracı'na nasıl ekleyeceğime rehberlik ettim.
Bir sonraki blogda, size aşağıdaki konularda rehberlik edeceğim:
Blog nasıl özelleştirilir?
Blog'a Sayfalar nasıl eklenir?
Blog’un düzeni nasıl değiştirilir?
Blogun teması nasıl değiştirilir?
Etki alanınızı blog yazıcısına ve blog için bazı temel ayarlara bağlayabilirsiniz.
Yorum Gönder