Aileler için Facebook kitabı çıktı - Weböğrenci -->

Aileler için Facebook kitabı çıktı

Aileler için Facebook kitabı çıktı !!!
Sosyal medya son yıllarda çocuk ve gençler arasında büyük ilgi görüyor. Bir milyara yakın kullanıcısı olan Facebook gençlerin çokça vakit geçirdikleri ağlardan sadece bir tanesi.

Medya pedagogları gençler arasında sosyal medya kullanımını yasaklamanın bugün mümkün olmadığını söylüyor. Yasaklamak yerine ailelerin çocuklarına sosyal medyada eşlik etmelerini tavsiye ediyorlar. Medya pedagoglarına göre önemli olan çocuklar ve gençlerin sosyal medyayı sorumluluk sahibi olarak kullanmaları ve tehlikelerin farkında olmaları.

Medya Danışmanı Tobias Albers-Heinemann ve Medya Pedagogu Björn Friedrich, O'REILLY yayınevi tarafından yayınlanan 'Das Facebook-Buch für Eltern' (Ebevyenler için Facebook kitabı) adlı bir kitap yazdı. İkili kitapta çocuk, genç ve ailelerle yaptıkları çalışmalardan kazandıkları tecrübeleri paylaşıyor. Kitap basit bir dille ve çok sayıda fotoğraf kullanılarak hazırlanmış. Yazarlar, amaçlarının; ebeveynleri bilgilendirmek, düşündürmek ve onlara yardımcı olmak olduğunu belirtiyor. Yazarlara göre Facebook gençlerin hayatında önemli bir rol oynuyor. Facebook'un zararlarının yanında faydalarının da olduğunu düşünen ikili, bu programın doğru şekilde kullanılması gerektiğini vurguluyor.

Kitap toplam on iki bölümden oluşuyor. İnternet ağında çocuğuna nasıl eşlik etmesi ve nelere dikkat etmesi gerektiğini merak eden aileler sorularının cevaplarını beşinci bölümde buluyor. Kitapta internette oluşabilecek tehlikeler de unutulmamış. Facebook reklamları, ücretlendirme ve virüslerle ilgili yer veren yazarlar, Facebook'un kişisel bilgileri nasıl kullandığından da bahsediyor.