Doom Yeni Bölümüne Kavuştu! - Weböğrenci -->

Doom Yeni Bölümüne Kavuştu!


Doom Yeni Bölümüne Kavuştu!

Efsane oyunlardan DOOM , 22 yıl sonra yeni bir bölüme kavuştu.

Doom'un geliştiricilerinden biri olan John Romero yeni bir harita oluşturduğunu duyurdu. Yayınlanmasının ardından dünya çapında büyük bir başarı yakalayan Doom daha sonra çıkan serileri ile de başarısını devam ettirdi. Günümüzde oynadığımız FPS , aksiyon ve gerilim oyunlarının atası niteliğinde olan oyunun orjinal geliştiricilerinden biri olan John Romero 22 yıldır hiçbir güncellemeye sahip olmayan oyun için bir harita ürettiğini duyurdu.

Sadece hayranlarının yaptığı güncellemeleri ve eklemeleri alan oyun 22 yıl sonra Romero sayesinde yeni bir haritaya sahip oldu. Romero haritayı sitesinden yayınlayarak oyuna sahip olan herkesin bu yeni harita ile oynayabilmesini mümkün kıldı.


Doom E1M8B


Romero'nun geliştirdiği bu haritanın adı ''E1M8B'' Doom'un ilk çıktığı yıllardaki haritanın adı olan E1M8 haritasının yeni versiyonu. Daha sonra yeni harita üzerinde bir meslektaşı ile maç yapan Romero kendi geliştirdiği haritada 18 fark ile galip geldi. Romero haritasının tek kişilik ve çift kişilik olarak oynana bileceğini belirtti.

Doom serisinin yeni oyunu 2016'nın sonlarından çıkması bekleniyor. 


Kaynak: Geek