Değişim hazırlığında olan Twitter’ın yakın zamanda sunacağı 5 yenilik - Weböğrenci -->

Değişim hazırlığında olan Twitter’ın yakın zamanda sunacağı 5 yenilik

Değişim hazırlığında olan Twitter’ın yakın zamanda sunacağı 5 yenilik

Büyümedeki yavaşlaması ve yeni ürün geliştirmesinde beklentileri karşılayamaması ile eleştiri odağı olan Twitter 2015’te dikkat çeken yeniliklerle karşımızda olacak.
Geçtiğimiz gün yatırımcılarla özel etkinlik düzenleyen Twitter, yeni mesajlaşma uygulaması, video oluşturmanın içinde bulunduğu içerik iyileştirme özelliklerinin önümüzdeki aylarda kullanıcılara sunulmasının beklendiğini paylaştı.
Twitter’ın hisselerinde yüzde 10’a yakın artışa sebep olan ve yatırımcıların ilgisini çektiği aşikar olan özellikler;
Zaman Akışları vurguları
Paylaşımları zamana bağlı olarak sıralayan Twitter yeni özelliğiyle kullanıcının site veya uygulama içerisinde olmadığı dakikalarda yapılan önemli paylaşımları ön plana çıkaracak. Kişiselleştirme deneyimini sağlayacak yenilik önemli içeriklerde etkileşimin artmasına yardım olacak görünüyor.

twitter timeline

Anlık Zaman Akışları
Daha önce konuşulan Twitter’ın anasayfasını 125 milyon kişinin ziyaret ettiği ama bunların içerde yer alan paylaşımları görememesininden dolayı Twitter yeniliğe gidiyor. Dick Costolo’nun Twitter’a gelen herkesin bu dünyayı anında yaşaması sözünden de hareketle yakın zamanda üye olmayanların da Twitter’da Zaman Akışları’na ulaşabileceğini söyleyebiliriz.
Son dakika haber bildirimleri
Türkiye’de henüz faaliyet göstermese de @eventparrot hesabından son dakika haberlerini mesaj olarak gönderen Twitter, buradaki faaliyetlerini artırarak anlık haberleri özel bildirimle ön plana çıkarmayı planlıyor. Bu özelliğin sınırlı ülkede aktif olacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

twitter haber

Video düzenlemesi ve paylaşımı
Yatırımcı etkinliğinde yer alan bilgiler arasında Vine‘a sahip olmasına karşılık Twitter’ın video çekip, anlık düzenleme ve paylaşım yapabilen bir özellik üzerinde çalıştığı da var. 2015’in ikinci çeyreğinde çıkması beklenen özellikle ilgili Dick Costolo’nun etkinliklerin büyük bir fırsat oluşturduğunu belirtmesi ve buradan kullanıcıların anlık yayın yapmasının önemine dikkat çekmesi bu alanda gelecek yeniliklerin habercisi olduğunu söylememiz mümkün.
Mesajlaşma özelliklerinin geliştirilmesi
Direkt mesaj özelliklerini geçtiğimiz aylarda geliştirdiğini paylaştığımız Twitter’ın daha büyük değişiklerle kullanıcılarına hizmet vermesi bekleniyor. Facebook’un 600 milyon kullanıcıya sahip WhatsApp’a sahip olması ve Messenger’ın aylık aktif 500 milyon kullancıya ulaşması karşısında geç kalan Twitter bu pazarda aktif olmak istediği belirtilen noktalar arasında.
140 karakterin üzerinde tek bir mesaj yazmaya izin vermeyen Twitter’ın bu alanda yapacağı geliştirmeleri birlikte göreceğiz. Mesajlaşmada kısa zamanda gelecek özelliklerden biriyse tweet’lerin mesaj olarak kişilere gönderilebilmesi olarak belirtiliyor.

Twitter mesaj