Google Play Resimler Açılmıyor Çözümleri - Weböğrenci -->

Google Play Resimler Açılmıyor Çözümleri


Son zamanlarda pek çok kişinin başını ağrıtan Google Play‘de ki resimlerin açılmama sorunu ve bu sorunun çözümünü bu yazımız da anlatacağız. İşin aslında bu sorun birden farklı sebep ile ortaya çıkabiliyor ve her ortaya çıkma sebepinin çözümü de ayrı. Örneğin kimi kullanıcıda Wi-Fi kullanırken bu sorun ortaya çıkıyorken diğer bir kullanıcı da bu sorun 3G kullanırken ortaya çıkabiliyor. Bu yazımızda Google Play’de ki resim çıkmama sorunu ve çözüm önerilerini anlatacağız.
 DNS Ayarı Değiştirme
Genel olarak DNS değiştirerek pek çok cihazın sorunu çözülmüş. Telefonunuzda DNS değiştirmek için bağlı olduğunuz Wi-Fi ağının üzerine basılı tutmanız gerekiyor. Ardından “Ağı Değiştir“(bu farklılık gösterebiliyor ikinci seçeneği seçmeniz gerekiyor) yazısına tıklamanız g erekiyor. Bu işlemin ardından karşınıza bir takım ayarlar çıkacak biraz aşağıya gelip “Gelişmiş Seçenekleri Göster” seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Bunun ardından biraz aşağıdaki  “IP ayarları” seçeneğini “Statik” haline getirmeniz gerekiyor. Daha sonrasında ise “DNS 1” kısımına 8.8.8.8 ve “DNS 2” kısımına 8.8.4.4 yazmanız gerekiyor. Dilerseniz farklı bir DNS adresi de kullanabilirsiniz.
[+] Cache Sorunu

DNS sorunundan sonra en sık karşılaşılan sorun da bu. Google Play’de ki dosyaların daha hızlı açılması (resimler vs. ) için dosyalar telefonunuza kayıt edilir. Böylelikle tekrardan Google Play’e girince aynı resimlerin yüklenmesini beklemezsiniz. Ancak bu depolamanın boyutu yüksek boyutlara ulaştığında sorun ortaya çıkabiliyor. Bunun için Cache silmeniz gerekiyor. Bunu yapabilmenin en kolay yolu CCleanerve türevi programlar ile gereksiz dosyalardan kurtulmak. Eğer CCleaner telefonunuzda yüklü değilse veya CCleaner ile gereksiz dosyaları temizlemeniz sorununuzu çözmediyse şu adımları izlemeniz gerekiyor.

Öncelikle “Ayarlar” kısımına gitmeniz ve daha sonrasından “Uygulamalar” kısımına girmeniz gerekiyor. Burada en üst kısımda yer alan tab menüsünden “Tümü” seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Daha sonrasında aşağıda yer alan uygulamalar arasında Google Play Store‘u bulmanız gerekiyor. Ardından “Verileri Temizle” ve “Önbelliği Temizle” yazılarına tıklayarak ön belleğe alınmış verileri temizlemeniz gerekiyor. 

Google Play Sürüm Sorunu

Eğer telefon veya tabletinizde ki Google Play’in sürümü güncel değilse aynı sorun ile karşılaşma imkanınız var. Bunun çözümü tabi ki de Google Play’i güncellemek olacaktır. Bunun için Google Play’e girmeniz ve ardından “Ayarlar” yazısına tıklamanız gerekiyor ardından en altta yer alan “Derleme Sürümü” yazısına tıklamalı ve Google Play’in güncel olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor. Eğer Google Play güncel değilse otomatik olarak güncelleme indirilecektir.

Bu üç seçenekten biri muhtemelen sorunuzu çözecektir. Size en önemli tavsiyem bu çözüm önerilerini tek tek denemeniz. Örneğin hem DNS sorunu hemde Cache sorununu aynı anda yaşıyor olabilirsiniz. Bu nedennle tüm çözüm önerilerini tek tek denemeniz daha faydalı olacaktır. Bunların dışında DNS konusunda 8.8.8.8 – 8.8.4.4 DNS’leri sorununuzu çözmezse farklı DNS ayarlarını deneyebilirsiniz.