Android Cihazları Hızlandıran Uygulamalar - Weböğrenci -->

Android Cihazları Hızlandıran Uygulamalar


Neredeyse her Android kullanıcısının şikayet ettiği tek nokta cihazlarının belli bir süre sonra yavaşlaması. Güçlü donanımlarına rağmen yavaşlayan cihazlar kullanıcıların sinirini bozabiliyor.


android
Bu sorunun en pratik çözümü, yedekleme yaptıktan sonra cihaza format atmak olsa da bu kadar uğraşmadan cihazınızı eski halinde döndürebilirsiniz. Bu yazımda Android işletim sistemli cihazları hızlandırmanız için dikkat etmeniz gereken birkaç noktadan ve kullanabileceğiniz uygulamalardan bahsettim. Bu uygulamalarla gerçekleşecek küçük performans artışları, cihazınızdan aldığınız zevkin artmasına yardımcı olacaktır.
1) Arayüzü değiştirin.
Cihazların yavaşlamasının belki de en büyük nedeni stok arayüzden kaynaklanmaktadır. Saf Android cihazı hariç cihazlarda bulunan, üretici firmanın hazırladığı arayüzler zamanla cihazın yavaşlamasına neden olmaktadır. Bu konuda size önereceğim yardımcı uygulama ADW.Launcher olacaktır.
adw

Neredeyse bütün cihaz ve sürümlerle uyumlu olan uygulama ile cihazınızın en küçük ayrıntısını dahi kişiselleştirebilirsiniz. Binlerce tema ve duvar kağıdı ile diğer popüler launcherların temalarını destekleme özelliği, temalarda ikonları, klasörleri ve çubukları istediğiniz gibi eşleştirme özelliği, uygulamaları sınırsız sayıda gruplara ayırma ve istemediklerinizi gizleme imkanı ve gerçekten hızlı çalışan arayüzle ADW.Launcher’ı denemelisiniz. Uygulamayı aşağıdaki ”download”  ikonuna tıklayarak cihazınıza indirebilirsiniz.
2) Sistemdeki geçmiş kayıtları silin.
Android işletim sistemi son hız gelişmeye devam etse de hala biriken kayıtlarla şişen ve kasmaya başlayan bir işletim sistemi. Cihazları hızlandırmak için ara ara bu eski verileri temizlemek gerekiyor. Bu konuda yardımınıza History Eraser uygulaması koşuyor.
eraser
Mesajlar, internet çerezleri ve arama kayıtları başta olmak üzere birçok verinin cihazınızdan temizlenmesini sağlayan uygulama, birçok silme işlemini toplu olarak da halledebiliyoruz. Tüm arama kayıtlarını ve kısa mesajları toplu ya da ayrı ayrı silmemize olanak sağlayan uygulama ile uygulama önbelleklerini ve Gmail geçmişini de kaldırabiliyoruz. History Eraser uygulamasını cihazınıza aşağıdaki ”download” ikonuna tıklayarak indirebilirsiniz.