Kötü Amaçlı Yazılımlara Karşı Korunma - Weböğrenci -->

Kötü Amaçlı Yazılımlara Karşı Korunma

virus

Kötü amaçlı yazılımların önde gelen tehditlerinden birisi olan Malwere, kişisel bilgisayarlara bulaşarak sahtekarlık ve dolandırıcılık gibi (kimlik hırsızlığı) suçların işlenmesine neden olur. Tehlike yarattığı konular web’de gezinme, bankacılık işlemleri, mail, alışveriş durumları ve web tabanlı online oyun hesaplarının çalınması gibi durumlara yol açabilir.
Malwere virüsleri, işletim sistemi ve web tarayıcılarında ki açıklardan yararlanarak kötü amaçlı olan Truva atlarını korumasız bilgisayarlara sızdırabilirler. Genellikle Truva atları oyun, müzik, program, film gibi içerik indirilmesi durumlarında karşılaşılır. Ayrıca ağ üzerinden dosya paylaşımları sırasında da bilgisayara girebilir.
Bunlara karşı nasıl korunulması gerektiğini belirtelim ;
Bilgisayarınızı güçlü bir güvenlik yazılımı ile koruyun ve güncelleştirmelerini yapın. Bunun için öneri virüs programı Kaspersky 2014‘dür.
Otomatik Windows güncellemelerini etkinleştirin bu sayede işletim sisteminde olan açıklar kapatılacaktır. Güvenlik duvarını da etkin yaparak truva atı ve casus yazımlara karşı güvende olabilirsiniz.
Ne olduğu belirsiz içerikteki e-postaları açmayın eğer ki ek dosya ile gönderilmiş ise hemen siliniz.
Dosya alımlarında kesinlikle exe.scr.lnk, .bat.vbs, .dll.bin, ve .cmd uzantılı dosyaları indirmemeye dikkat edin.
Tarayıcının en son sürümünü kullanın.
Dosyalarınızı düzenli olarak yedeklemeye özen gösterin. Eğer ki casus yazılımlar bilgisayara yer edinmiş ise yedekleme ile bu sorunu da ortadan kaldırabilirsiniz.