Keylogger Bulma Ve Silme - Weböğrenci -->

Keylogger Bulma Ve Silme

Keylogger Nedir ?
Keylogger virüsü klavyede dokunulan tuşları kayıt alan bir virüstür. Kişinin şifrelerini, bilgilerini vs. başkalarına ulaştıran bir virüs çeşididir. Bu virüsü aşağıda yazdığımız yöntemlerle bilgisayarınız da olup olmadığını kontrol edebilir eğer ki varsa size gösterdiğimiz yöntemlerle keylogger virüsünü silebilirsiniz.

Keylogger Nasıl Bulunur ?
1. Yöntem :  Klavyeniz de bulunan tuşlardan ctrl+alt+shift+tuşlarına aynı anda bastığınız da karşınıza şifre soran bir ekran geliyorsa bilgisayarınız da keylogger virüsü vardır. Eğer ki hiç birşey gelmediyse bilgisayarınız da virüs yok demektir.

2.Yöntem :  Bilgisayarınız da görev yöneticisi açıp işlemler sekmesine gelin. Services.exe’ nin karşısında  system yerine admin veya başka birşey yazıyorsa bilgisayarınız da keylogger vardır.

3.Yöntem : Başlata girip çalıştıra cmd yazın. Karşınıza çıkan ekranda komut satırına aşağıda verdiğimiz kodu yazıp entere basınız. Entere bastıktan sonra yeni komut satırına geçerse keylogger yok demektir. Eğer ki kodu yazdıktan sonra komutun altında uzun yazılar çıkarsa bilgisayarınız da keylogger virüsü vardır.
KOD :
netstat -an | find “:25″

Keylogger Virüsü Nasıl Temizlenir ?
1)  Başlata girip çalıştıra cmd yazın. Çıkan ekranda  komut satırına SUPPORT_388945a0 /delete  bu kodu yazıp entere tıklayın. Daha sonra net user HelpAssistant /delete bu kodu yazıp entere tıkladığınız da keylogger virüsü silinecektir.
2) Bilgisayarınızı güvenli mod da açıp regedit‘ e girin. Giridkten sonra sırasıyla HKEY_CURRENT_USER – Software – Microsoft – Windows – CurrentVersion – Run  giriniz.Daha sonra systemdll32 isminde bir anahtar görürseniz onu silin.
3) Kesin ve en temiz çözüm formattır.

Keylogger Bulaşmaması İçin Ne Yapmalıyız ?
- Güncel bir antivirüs programı kullanın. Benim önerim eset smart security en son sürümüdür.
- Bilgisayarınıza deepfreze kurun.
- Bilmediğiniz sitelerden dosyalar indirmeyin.