Twitter’dan, FireMe (Kov Beni) Uygulaması - Weböğrenci -->

Twitter’dan, FireMe (Kov Beni) Uygulaması

firework beni kov
En popüler sosyal medya platformlarından biri olan Twitter’da, artık işinizden ve patronunuzdan bahsederken daha dikkatli olmanız gerekiyor.


Twitter, artık insanların düşüncelerini rahatlıkla dile getirdikleri bir platform haline geldi. Herkes özel yaşamından, işinden ya da görüşlerinden bilgi veren içerikler paylaşıyor. Ancak artık Twitterkullanıcılarının işleri hakkında bir şeyler yazarken daha dikkatli olması gerekiyor. Mesleğiniz hakkında ya da iş yerinizle ilgili olumsuz tweet attıysanız bu başınıza iş açılması anlamına gelebilir. Nasıl mı?

Twitter, artık yeni bir uygulamayı hayata geçirdi.FireMe adı verilen bu uygulama "uygunsuz" tweet atan kişilerin tespit edilmesini sağlıyor. Hanover Üniversitesi tarafından hayata geçirilen bu uygulama birçok kişinin işi hakkında yazdıklarını ortaya dökeceğe benziyor. Bundan sonra işiniz hakkında bir şeyler yazarken iki defa düşünmeniz gerekebilir. FireMe uygulaması her 100 tweette kaç kez işinizden ya da patronunuzdan bahsettiğinizi ortaya çıkarabilir. Bu da başınıza iş açılması anlamına gelebilir. Tweetlerinizi kontrol eden FireMe, işinizle ilgili yazdığınız olumsuz içerikleri saptar ve size komik bir uyarı gönderir. "Patronunun senin, ‘İşimden çok nefret ediyorum' dediğini öğrendiğini düşün. Sen bu sözleri Twitter'da söyledin ve tüm dünya bunu görebilir", şeklinde yapılan uyarı komik olsa da, tehlikeyi gösteriyor.

Uygulama geliştirilmeden önce uzun süreli bir araştırma yapıldı ve Twitter kullanıcısı olan birçok kişinin patronları ve işleri hakkında olumsuz, nefret içerikli tweet attıkları ortaya çıktı. Aktif hale getirilmeden önce test edilen FireMe uygulaması, bir hafta içerisinde 22 bin kişinin yaptığı iş ve patronu hakkında olumsuz içeriklere sahip tweet attığını ortaya çıkardı. Bu uygulama özellikle çalışanlarının düşüncelerini merak eden patronları işine yarayacağa benziyor.
 

Stargundem.com