Osmanlı'nın savaşları oyun oluyor - Weböğrenci -->

Osmanlı'nın savaşları oyun oluyor

osmanlı
Elazığ'da yaşayan, oyunun karakterlerini ve mekanlarını tasarlayan konsept ve grafik tasarımcı Ahmet Tanyıldızı, yaklaşık 2 yıl önce grafik sanatçılarına yönelik bir internet sitesinde çizimlerini paylaşırken, çizimlerini beğenen üç boyutlu oyun modellemeci Ömer Faruk Bulanık'ın kendisini, Osmanlı İmparatorluğu'ndaki savaşları konu edinen oyun hazırlayan ekibe davet ettiğini söyledi.

Ekipte bulunmayı kabul ettiğini bildiren Tanyıldızı, çalışmalarının 1,5 yıldır sürdüğünü belirterek, ''Oyun 3D olacak. Oyunun server yazılımı, veri tabanı alt yapısı, çoğu asker ve kale gibi yapıların iki boyutlu çizimleri tamamlandı. 3 boyuta aktarılıyor. Testler bittikten sonra kesin çıkış tarihi belirlenecek'' diye konuştu.

Tanyıldızı, oyunun Osmanlı İmparatorluğu'nun kurulduğu 1299 yılından başlayacağını belirtti. Oyuncuya başlangıçta çok gelişmemiş bir şehir verilerek oyuncudan Osmanlı İmparatorluğu'nu kurması isteneceğini ifade eden Tanyıldızı, ''Oyuncuya kuruluştaki savaşlar görev olarak veriliyor. Oyuncu o savaşları yapıyor. Kazandıkça ekonomi gelişiyor, güç artıyor. Oyun strateji uygulamayı öngörüyor'' dedi.