Facebook'ta Ücretli Mesajlaşma Dönemi Başladı - Weböğrenci -->

Facebook'ta Ücretli Mesajlaşma Dönemi Başladı


Bir Milyarı geçen kayıtlı kullanıcı sayısıyla dünyanın en büyük sosyal ağı olanFacebook, geçtiğimiz yıl içerisinde bildiğiniz gibi borsaya açılmıştı. Anlaşılan o ki Facebook borsada aradığını bulamadı ve gelirlerini arttırmak için farklı yollar arıyor. Bu noktada sessiz sedasız bir şekilde yayın hayatına başlayan Facebook mesajlaşmaları için ücretlendirme uygulaması Facebook'un ilk numarası.
Evet yanlış duymadınız. Bundan böyle Facebook üzerinden arkadaş listemizde yer almayan birine mesaj göndermek için belirli bir ücret ödememiz gerekecek. Bu konuda dikkat edilmesi gereken ve ücret ödeyip ödemeyeceğimizi belirleyen noktaysa; arkadaş listemizde olmayan kişilere mesaj göndermek istediğimiz zaman karşımıza çıkacak olan iki seçenek.
ücreti

Bu seçeneklerden ilkinde göndermek istediğimiz mesajlar karşımızdaki kişinin direkt olarak gelen kutusuna düşüyor ve 0.35 TL'lik bir ücretlendirmeye tabi tutuluyor. Diğer seçenekteyse mesajlarımız ücretsiz olarak gönderiliyor ama karşımızdaki kişinin gelen kutusunda diğer bölümüne düşüyor.
Eğer mesajlarınız doğrudan kişilerin gelen kutusuna düşsün istiyorsanız 0.35 TL'lik ödeme yapmayı kabul etmeniz gerekiyor. Ardından açılacak bölümde kredi kartı bilgilerinizi doldurduktan sonra mesajınızı gönderebiliyorsunuz.
Bu noktada merak edilen konuysa Google'ın yaşadığı vergilendirme sorununu aynı şekilde Facebook'un da yaşayıp yaşamayacağı. Çünkü kredi kartı kullanılarak yapılan ödemeler doğrudan şirketin kasasına gidiyor.

Kaynak: Tamindir.com