Yandex Disk İle 10 Gb Disk Alanı Kazanın - Weböğrenci -->

Yandex Disk İle 10 Gb Disk Alanı Kazanın

Yandex Disk Nedir?

Yandex Disk günümüzde popülerliğini arttıran bulut dosya depolama servislerinden bir tanesidir. Yandex Disk ile internete bağlanabileceğiniz tüm cihazlar üzerinden dosyalarınıza ulaşabileceğiniz gibi isterseniz önemli dosyalarınızı saklayabileceğiniz ücretsiz bir servistir. Her türlü video, resim, döküman ve kişisel bilgilerinizi saklayabileceğiniz YandexDisk ile bilgisayarınız bozulsa bile dosyalarınıza kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bunun dışında diskinizde bulunan dosyalara nerede olursanız olun sadece bir internet bağlantısı ile ulaşmak da sizin elinizde olacak.

Bu saydığımız özelliklerin dışında Yandex Disk üzerinde barındırdığınız dosyaları istediğiniz zaman sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Sadece dosyalarınıza erişmesini istediğiniz insanları belirlemeniz yeterli olacaktır. Yandex Disk'in bir diğer güzel özelliği de yine Yandex Posta servisi ile aldığınız ve gönderdiğiniz e-postalar üzerinde bulunan ekli dosyaları tek bir klasör altında depolayabilmenizdir.
Yandex Disk tüm bu güzel özellikleri kullanıcılarına ücretsiz olarak sunmanın dışında, kullanıcılarına üç kolay adımda kolayca ulaşabilecekleri 10 GB'lık disk alanını da ücretsiz olarak sunuyor. Peki Yandex Disk'i nasıl kuracağız ve 10 GB'lık disk alanına nasıl sahip olacağız?
Yandex Disk Kurulumu
Yandex Disk'i kullanabilmek için öncelikle bir Yandex hesabına sahip olmalıyız, Eğer bir Yandex hesabına sahip değilsek, öncelikle Yandex Disk adresi üzerinden kendimize bir hesap oluşturmamız gerekmekte veya daha önceki yazımızda anlattığımız şekilde bir Yandex E-Posta hesabı oluşturarak, hesabımızı Yandex Disk ile entegre bir şekilde kullanabiliriz. Hesabımızı oluşturduktan sonra Yandex Disk'e ulaşabilmek için ya e-posta hesabımıza giriş yaparak üst menüden dosyalar bölümünü seçebileceğiniz gibi


İsterseniz de Yandex Disk sitesi üzerinden varolan Yandex kullanıcı adı ve parolamız ile giriş yapabiliriz

.






Yandex Disk hesabımıza ilk kez giriyorsak karşımıza üç basit adımda 10 GB dosya saklama alanına sahip olabileceğimizle ilgili bir uyarı gelecektir. Şu an için 3 GB olan dosya saklama alanımızı, üç basit adımda nasıl 10 GB'a yükseltebileceğimize hep birlikte göz atalım.





Ek olarak 3 GB'lık bir dosya saklama alanı kazanmak için ilk yapmamız gereken şey Yandex Disk programını bilgisayarımıza veya mobil cihazımıza indirmek olacak. Bu işlemi karşımıza gelen sayfa üzerinden "Windows için Yandex Disk Kur" butonuna tıklayarak başlatabiliriz. Dosyanın indirme işlemi bittikten sonra, gerekli uygulamayı bilgisayarımıza kurup hesabımıza giriş yaparak ikinci adıma geçebiliriz.




 Bu adımı da gerçekleştirdiğimize göre artık 8 GB'lık bir depolama alanına sahibiz demektir. Şimdi sırada 2 GB'lık ekstra depolama alanına daha sahip olabileceğimiz üçüncü adım olan "Arkadaşlarınıza davet yollayın" kısmına geldik. Bu adımı gerçekleştirebilmek için Yandex Disk hesabımız üzerinden "Arkadaşlarınıza davetiye gönderin" butonuna tıklamak ve açılan pencere yardımıyla sosyal ağlar üzerinde paylaşmak.