Blogger Yazıların Kaç Kere Okunduğunu Göster Eklentisi - Weböğrenci -->

Blogger Yazıların Kaç Kere Okunduğunu Göster Eklentisi


Blogger kullanıcıları kayıtlarınına olan ilgiyi istatistikler bölümünden yada Google analytics tarzı site takip sistemleri ile izleyebilir. Sayfalarınıza olan ilgiyi diğer kullanıcılarla paylaşmak istiyorsanız ufak bir kod sistemi ile bunu başarabilirsiniz. Kodları hemen yazınızın altına koymanızı tavsiye ediyorum.

 Blog Yazılarım Kaç Kere Okundu Demo >>   : Demo örneğinde sayfayı biraz indirirseniz konunun kaç kere okunduğunu gösteren pembe yazıyı görebilirsiniz.

Blogger Yazılarımı Kaç Kişi Okudu? Eklentisi


1 ) Blogger kumanda paneline gelip Şablon >> HTML'yi Düzenle sekmesiyle kodlarımızı açıyoruz. Widgetleri genişlet kutucuğunu işaretliyoruz.
 2 ) Ardından CTRL+F yardımı ile <data:post.body/></div> kodunu bularak hemen altına aşağıda ki Blogger yazılarım kaç kere okundu eklentisi kodlarını ekliyoruz.


<div style='text-align: left;'>
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'><span style='color: magenta;'><b> Bu yazı daha önce  <img alt='counter' expr:src='&quot;http://www.e-zeeinternet.com/gd-count.cgi?page=&quot; + data:post.id + &quot;&amp;style=times&amp;nbdigits=1&amp;reloads=1&quot;'/> kişi tarafından okundu.</b></span><b:else/></b:if></div>

Blogger Yazıları Kaç Kere Okundu Eklentisi Düzenlemesi

  • Mavi ile yazılmış alan eklentinizin sayfanızın altında hangi aralıkta duracağını belirler. Sol için left. Sağ için Right ve ortada durması için center yazabilirsiniz. 
  • Kırmızı ile yazılmış alan ise Blogger kullanıcılarınıza sayacı nasıl göstereceğinizi belirler. Kendinize uyacak şekilde değiştirebilirsiniz. 
  • Meganta kısmı ise size ait olan yazının rengini belirler. Renk kodlarını kullanarak değiştirebilirsiniz