Photoshop Fotoğrafa Zoom Efekti Vermek - Weböğrenci -->

Photoshop Fotoğrafa Zoom Efekti Vermek

Profesyonel fotoğraf makinalarında objektif hareketleriyle verilen bu efekt türünü Photoshopta nasıl yaparız onu öğreneceğiz. Bu hareket sayesinde alan derinliğini ortaya çıkartabilirsiniz ve nesnelere hareket hissi verebilirsiniz. Öncelikle bu tekniği öğrenmek için örnek fotoğrafımızı açalım ve Elliptical Marquee Tool ile nesnemizi seçelim.



Select > Modify > Feather menüsünden Feather Radius değerini 15 pixel olarak verelim. Böylelikle seçtiğimiz alanı 15 pixel boyunca yumuşak bir geçişle koruyacak. Eğer bu ayarı vermezsek keskin olarak keseceği için zoom efekti çok yapay duracaktır.



Belirlediğimiz nesneyi yumuşak geçişli bir alan içerisinde seçtikten sonra bu alanın dışına efekti uygulayacağımız için Select > Inverse yapıyoruz. Kısayol Tuşu: Ctrl-Shift-I



Artık alanlarımızı belirledik. Şimdi ise efekti uygulama zamanı Filter > Blur > Radial Blur seçeneğini açıyoruz. Çıkacak olan ayar ekranında Amount değerini 55, Blur Method: Zoom, Quality: Good seçeneklerini seçiyoruz.


Zoom efektimizin sonucu olarak meydana çıkan çalışma:


Not: Verdiğimiz ayarlar kullanacağınız görselin boyutuna, kadraj genişliğine, nesnenin türüne, hareketlilik hissinin derecesine göre değişiklik gösterebilir. Kendi çalışmanızda ayarları deneyerek en iyi seçeneği bulabilirsiniz