WordPress – Blogunuza FavIcon Ekleyin - Weböğrenci -->

WordPress – Blogunuza FavIcon Ekleyin


Web sitesi sahipleri, sitelerinin görselliğini iyileştirmek için bir çok değişiklik yaparlar. Bu değişikliklerden birisi de sitenize bir favicon eklemektir.

FavIcon Nedir?

İngilizce ‘Favourites Icon’ kelime ikilisinin kısaltılmış halidir, Türkçe karşılığını da ‘Site Simgesi’ olarak getirebiliriz. Sitenizde/blogunuzda belirlediğiniz site simgeniz, internet tarayıcısının adres çubuğunda ve -ziyaretçinizin sitenizi sık kullanılanlara eklemesi durumunda- sık kullanılanlar listesinde gösterilir. Bu küçük değişiklik, blogunuzun tanınmasına da yardımcı olacaktır. CandanBlog’da kullanılan favicon’u internet tarayıcınızın başlık kısmına bakarak görebilirsiniz!
Anlatımı WordPress kullanan bloglar için yapacağım, ama uygulama kısmı tüm sitelerde geçerlidir. Tek yapmanız gereken, sitenizdeki <head> ve </head> etiketleri arasına aşağıda verilen html kodunu yerleştirmek. WordPress bloglarda bu etiketler %99 ihtimalle header.php dosyasının içerisinde olacaktır.

Uygulama

1) Her şeyden önce bir favicon seçmelisiniz. Favicon görseliniz 16×16 piksel boyutunda ve .ico uzantısında olmalıdır. Favicon hazırlamak için www.favicon.cc sitesini kullanabilirsiniz.
2) cPanel’e (ya da Plesk, hangisini kullanıyorsanız) giriş yaptıktan sonra dosya yöneticisini açın ve WordPress’in yüklü olduğu kök dizine favicon görselinizi yükleyin.
3) Yine dosya yöneticiniz aracılığıyla, aktif olarak kullandığınız tema klasörünüzün içindeki header.php dosyasına /wp-content/themes/tema_klasörünüz/header.php yolunu izleyerek ulaşın.
4) header.php dosyasını kod editörüyle açın ve <head> </head> etiketleri arasına aşağıdaki html kodunu ekleyin, sonrasında değişiklikleri kaydetmeyi unutmayın:
1
<link rel="shortcut icon" href="http://www.blog_adresiniz.com/favicon.ico">